Satokausi alkoi!







Tänä kesänä olen löytänyt sisäisen puutarhurini. Alkukesästä rakensin pari isoa istutuslaatikkoa, joihin kylvin mm. porkkanaa, salaattia, erilaisia yrttejä ja kesäkurpitsaa. Kesä on ollut kasvun kannalta suosioillinen, heinäkuun alun jälkeen kasvimaani räjähti suorastaan käsiin. Salaattia tulee enemmän kuin omiksi tarpeiksi, pinaattia sain viime viikolla pakastaa parin pussin verran, perjantaina oli vihdoin aika kerätä ensimmäinen kesäkurpitsani, sitä herkkua on kahdesta taimesta tulossa ainakin kymmenkunta. Pinaatti, retiisi ja salaatti ovat olleet todella motivoivia kasvatettavia. Näillä keleillä satoi sai korjata jo kolmisen viikon kuluttua siementen istutuksesta. Istutussäkkiin lykkämäni Pirkka-basilika on sekin aivan villinä, korkeutta on lähes puoli metriä.  Mieletön fiilis, teen salaattia ja saan kerätä siihen ainekset omalta pihalta!









Perjantaina tein pitkästä aikaa salaatin uunissapaahdetuista punajuurista ja vuohenjuustosta. Jälleen salaatti, jonka hyvä kaveri balsamicosiirappi on, yllätys yllätys. Sen verta herkkua oli, että itse salaattia en ehtinyt kuvata, vain valmistusvaihe tallentui kameralle. Punajuuret eivät ole omaa tuotantoa, timjamia sen sijaan löytyy terassilta runsaasti.

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Punajuurta
Timjamia
Suolaa ja pippuria
Hunajaa

Rucolaa
Jääsalaattia
Pinjansiemeniä
Kurkkua

Vuohenjuustoa

Oliiviöljyä

Leikkaa punajuuret reiluiksi lohkoiksi, kippaa uunipellille ja ripottele päälle hunajaa, suolaa ja pippuria, paahda uunissa n. 200 asteessa kunnes paprikat ovat pehmentyneet. Yleensä n. kolme varttia.

Paahda pinjansiemenet pannulla kullanruskeiksi, muista pitää siemenet liikkeessä paahdon ajan.

Revi salaatit, pilko kurkku, sekoita jäähtyneet punajuuret ja pinjansiemenet joukkoon. Ripottele päälle liraus oliiviöljyä, jauha vielä myllystä suolaa ja pippuria, sekoita.   Asettele päälle paistetut, rapsakat vuohenjuustokiekot päälle. Nauti!







Kommentit

Suositut tekstit