Kevyttä hyvää

Emma kaipaili kevyiden ruokieni reseptejä, ajattelin ensin kerätä vähän varastoa ja postata sitten useamman kerrallaan, mutta tämänkertainen herkkua oli niin herkku, että en malta säästellä.

Naapurin projektiystävä vinkkasi kokeilleensa the Good Morning -blogin kesäkurpitsalasagnen, oli ollut todella hyvää. Ruokahenkisenä ihmisenä en sitten malttanut ihan suoraan tuota reseptiä testata vaan tutkin netistä useita muitakin vaihtoehtoja. Useassa oli ihan perinteinen juustokastike, mikä sellaisenaan on tietysti ihanaa, mutta ei ehkä toimi juuri nyt minulle parhaalla mahdollisella tavalla. Eli kevyempää sen olla pitää. Päädyin pitäytymään omassa tutussa lasagnen bolognesekastikkeessa (miinus punkku), valkokastikkeen sovelsin jääkaapin jämistä Good Morning -blogin reseptiä mukaellen. Tuli hyvää!

Kesäkurpitsalasagne


 
400 g kevyt jauhelihaa
valkosipulia maun mukaan
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
härkäfondia (liemikuutiokin käy)
suolaa
mustapippuria
sokeria hyppysellinen
etikka pikku loraus
(etikan ja sokerin voi korvata ketsupilla, siitä löytyy happo ja makeus valmiina)

2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
200 g raejuustoa
suolaa

pari isoa kesäkurpitsaa

Höylää kesäkurpitsa siivuiksi, juustohöylä toimii hyvin. Levitä viipaleet talouspaperin tai keittiöliinan päälle, sirottele suola päälle, annan kesäkurpitsojen itkettyä kastikkeiden valmistuksen ajan. Lopuksi painele viipaleet vielä keittiöliinalla tai talouspaperilla kuivaksi.

Silppua sipulit ja raasta porkkana isommalla terällä, paista sillä välin jauheliha. Siirrä liha syrjään hetkeksi, kuullota samalla pannulla sipulit ja porkkana (näin ei tarvitse lisättyä öljyä). Lisää liha pannulle vihannesten sekaan, kuumenna ja lisää tomaattimurska. Kiehauta kastike kuumaksi, lisää mausteet, anna porista hetken. Jos sinulla on aikaa, tämä voi hautua huolellakin.

Valmista juustokastike surauttamalla ainekset sileäksi sauvasekoittimella.

Voitele lasagnevuoka kevyesti öljyllä. Aloita levittämällä kerros kesäkurpitsaa, levitä päälle kolmannes lihakastikkeesta ja juustokastikkeesta. Sitten taas kurpitsat. Tästä tullee kolme kerrosta, neljäskin mahtuu vuokaan jos aineksia riittää. Päällimmäkseksi jätetään kastikkeet.

Paista 200 asteessa 40 min. Anna vetäytyä 15 min. Kaada varovasti ylimääräisiä nesteitä pois vuuasta mikäli tarpeen. Pyöräytä vihersalaatti viereen ja nauti. Ihanaa myös seuraavana päivänä. Ja sitä seuraavana jos muita syöjiä ei ole saatavilla ;).

Ravintosisältö keskinmäärin /100 g   76 kcal, prot 6g, hh 4 g, rasva 4g





Kommentit

  1. Ai vitsi! Tätäpä teenkin heti tällä viikolla =P

    VastaaPoista
  2. Joko teit? Meillä tämä upposi paitsi minulle, niin myös miehelle oikein hyvin. Lapset eivät olleet kovin vaikuttuneita :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä ehtinyt. Voin kuvitella että mies ei tästä tule piittaan mutta en ajatellut kysyä vaan tehen joku päivä ens viikolla. Raportoin sitten :D !

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit