Häntä kainalossa takaisin...

Yli puoli vuotta edellisestä postauksesta. Saako palata häntä kainalossa takaisin?

Koko viime vuosi meni painoa pudottamassa tai oikeammin siitä stressatessa. Lopputulos oli se, että tämän vuoden tammikuussa painoin täsmälleen saman verran kuin vuosi aiemmin. Paino kävi pari-kolmea kiloa alempana, palatakseen aina pikaisesti takaisin, oikeaa pudotusta ei siis missään vaiheessa ollut. Siihen se motivaatio kuoli, ei löytynyt tästä nurkasta, eikä kyllä mistään muustakaan.

Nyt jälkikäteen ottaa päähän kaikki se asiasta stressaaminen. Olisin voinut vaikka ihan vain nauttia elämästä tuntematta yhtään huonoa omaatuntoa herkuttelusta, koska mitä todennäköisimmin paino olisi pysynyt samana joka tapauksessa. Mutta. Eipä sitä siinä kohti tiennyt. Osa syy painonjunnaamiseen oli ehkä hormonaalinen, mutta mahdollisesti myös vääränlainen ruokavalio. Liikaa rasvaa minun kropalleni, liikaa sokeria ja hiilareita. Vaikkakin ihan terveellisesti söin, en kuitenkaan minun painon pudotustani parhaiten tukevalla tavalla.

Ei vuosi terveysmielessä hukkaan kuitenkaan mennyt. Kesän ja syksyn PT-vetoisten treenien ansiosta lihaskunto oli lopputeksteissä lokakuussa huippuluokkaa, jokaisella mittarilla olin erinomainen. Hyvä minä! Kehonkoostumusmittauksissa ei sen sijaan juuri muutosta ollut, lihaskunnon kehityksestä huolimatta. Mittaukset ovat kuitenkin olemassa jatkoa varten, ehkä pian on jo uuden mittauksen vuoro.

Taisteltuani vuoden ja luovutettuani joulukuussa, motivaatio alkoi hiljalleen palailla tammikuussa, kuten meillä kaikilla. Oli aika ottaa uudet keinot käyttöön. Ja joustaa hieman periaatteistani. Dieetteihin en usko, vaan pysyvien elämäntapamuutosten voimaan, mutta nyt oli selvää, että paino täytyy saada liikkeelle, jotta motivaatio säilyy. So Juttaa it is. Vielä en ole itse Superdieettiä ostanut, mukailen tällä hetkellä Jutan johonkin laihdutuslehteen jakamia suuntaa antavia ohjeita, toistaiseksi sekin on riittänyt. Kolmatta viikkoa ja neljättä kiloa mennään. Tällä mennään nyt, jos alkaa junnaamaan, tulee aika kääntyä Fitfarmiin puoleen ihan oikeasti.

Paluu on suoritettu, tästä on hyvä jatkaa :).

Kommentit

Suositut tekstit