Lautasella arkena

Kun on aikaa ja muutenkin tähdet kohdillaan, syön varsin fiksusti, ainakin kiloklubin mukaan. Aamiainen on kotosalla useimmiten turkkilaista jogurttia, mansikoita ja sokeritonta mansikkakeittoa, mikäli aikaa on vähän enemmän vaihdan jogurtin kaurapuuroon ja lisään mansikoiden kaveriksi raejuustoa. Kiireisinä aamuina käytän hyväkseni työpaikan jääkaappia, josta löytyy täysjyväruisleipää ja sille passelit päälliset. Kotona en juuri leipää syö, ellei joku (tai ihan minä itse) ole mennyt ostamaan Meriläisen ruisvarrasta, johon olen kehittänyt hienoisen addiktion. Sitä jos leipälaatikosta löytyy, ei minua pitele mikään, yksi pikku siivu ei ole tarpeeksi.

Viime viikon keskiviikkona söin seuraavat ateriat, kuvista puuttuu välipalan ananasrahka (ananasta ja rahkaa siis...):

Aamupala töissä, kahvia kaveriksi

Kotoa evääksi napattu broiskusalaatti

Kanawokki, kanan lisänä enimmäkseen vihanneksia

Iltapalaksi sitä meriläisen ruisvarrasta ja teetä. Ei muuten jäänyt tuohon yhteen palaan...



Esimerkkipäivän kalorisaldo oli n. 1600, mitä olen pitänyt passelina määränä liikuntapäivänä. Kyseisenä päivänä kävin kolmen vartin normilenkin juoksemassa. Vajetta siis pitäisi tulla. Kalorimäärien lisäksi seurailen ravintoaineiden määriä jonkin verran, ainakin yritän pitää ne jonkinmoisessa kurissa. Tuona päivänä protskuja tuli 80 g ja hiilareita n. 140 g. Yritän kuitenkin opetella pois liiallisesta tarkkailusta, ettei kävisi työlääksi, mutta tässä opetteluvaiheessa lasken ihan vain tarkkaillakseni missä mennään. Vaaleita jauhoja ja sokeria välttelen, tummaa leipää syön, mutta en mahdottomia määriä (normaalitilanteessa...). Nyt näyttäisi vähän siltä, että vatsa reagoi jossain määrin siihen tummaankin leipään, joten juuri nyt pysyttelen hetken siitäkin erossa.


Kommentit

Suositut tekstit