Vauhtiviikko

Pitkästä aikaa sisäliikuntaa, jopa kolme kertaa
Viime viikolla liikunta tuli harrastettua ihan huolella:

Ma Hotbodybalance, juoksumatolla 25 min
Ti  Juoksua 6,5 km
Ke Gymbody 45 min, juoksumatolla 25 min
To Juoksu 5 km
Pe Juoksu 8,5 km
La Hotbodybalance, pyöräily 45 min
Su Ratsastus 1 h





Body balanssissa, nyt hymyilyttää!
Nyt kropassa tuntuu. En edes suunnitellut ihan näin tehokasta viikkoa, se vain muuttui sellaiseksi kuluessaan. Tiistaina nautin asfalttijuoksusta, perjantaina liukastelin tuoreella lumella. Hotbodybalance hurmasi, gymbody ärsytti. Lihaskuntoa kun tehdään, tehdään sitten oikeilla painoilla, jumppatikku ei ollut minun juttuni. Lauantaina pyöräilin ihan vahingossa ensi kerran koko talvena kun äitini pyörä piti kuljettaa junalle, mummopyörä ei mennyt pyöräkoukkuun.

Tällä viikolla tuli ihan vahingossa toteutettua mielessä hahmottelemaani liikuntasuunnitelmaa. Se voisi sisältää seuraavat:

3-4 krt juoksua, pyöräilyä, hiihtoa tms. aerobista
1-2 krt lihaskuntoa salilla, kuulalla tai kuntopiiriä
1-2 krt kehonhuoltoa


Sunnuntain treenikaveri, Kukkis
Viikon kruunasi bonusliikunta, ihanan rankka ratsastustunti. Runsaasti laukkaa ja ravia, kevennystä ilman jalustimia, kyllä tuntuu kokemattomassa takapuolessa. Ja kyljissä. Ja vatsalihaksissa. Ja selässä. Opettaja pisti meidät keskittymään jalkojen asentoon, takareisiin, ylä- ja alavatsalihaksiin. Todella tietää tehneensä jotain.









Sunnuntaina tuli taas leivottua leipää, Siken yön yli sämpylöitä jälleen. Oli liian hyvää, söin liikaa. Tästä syystä en mielellään leipoisi, en vaan kykene kieltäytymään uunituoreista sämpylöistä... Eilisestä muodostui lasagneillallisen täydentämä hiilarimättöpäivä. Aamulla vaaka kiitti.

Koko viikon olen syönyt alle kulutuksen, liikunta huomioiden vaje on koko viikolta 5000 kcal luokkaa, mutta sehän ei oikeasti mitään kerro vaikka niin toivoisinkin. Huomenna taas uusia lukemia, toivottavasti ennennäkemättömiä...


Huomenna vielä töitä ja sitten lomalle lomps! Ruka kutsuu, sieltä löytyy vielä lunta ja talviurheilun hurmaa. Tavoitteena on tuplata talven hiihtokilometrit, mikä ei tänä vuonna kovin paljoa tarkoita. Lisäksi pitää päästä rinteeseen, olen lähes parinkymmenen vuoden jälkeen löytänyt taas laskettelun riemun, kiitos lasten. Muutama vuosi sitten innostuin lautailusta, mutta se hurma hävisi muutamaan murtuneeseen kylkiluuhun. Pitäydyn siis suksissa, ne hallitsen :).

Kommentit

Suositut tekstit