Satokausi alkoi!

Perjantaina tein pitkästä aikaa salaatin uunissapaahdetuista punajuurista ja vuohenjuustosta. Jälleen salaatti, jonka hyvä kaveri balsamicosiirappi on, yllätys yllätys. Sen verta herkkua oli, että itse salaattia en ehtinyt kuvata, vain valmistusvaihe tallentui kameralle. Punajuuret eivät ole omaa tuotantoa, timjamia sen sijaan löytyy terassilta runsaasti.
Punajuuri-vuohenjuustosalaatti
Punajuurta
Timjamia

Hunajaa
Rucolaa
Jääsalaattia
Pinjansiemeniä
Kurkkua
Vuohenjuustoa
Oliiviöljyä
Leikkaa punajuuret reiluiksi lohkoiksi, kippaa uunipellille ja ripottele päälle hunajaa, suolaa ja pippuria, paahda uunissa n. 200 asteessa kunnes paprikat ovat pehmentyneet. Yleensä n. kolme varttia.
Paahda pinjansiemenet pannulla kullanruskeiksi, muista pitää siemenet liikkeessä paahdon ajan.
Revi salaatit, pilko kurkku, sekoita jäähtyneet punajuuret ja pinjansiemenet joukkoon. Ripottele päälle liraus oliiviöljyä, jauha vielä myllystä suolaa ja pippuria, sekoita. Asettele päälle paistetut, rapsakat vuohenjuustokiekot päälle. Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti