Kesäherkkuja

Mansikoita ja raejuustoa
Kesällä elämä tahtoo olla hieman epäsäännöllistä, mikä aiemmin on kaatanut mm. pari maratontreeniä ja aiheuttanut muutamia ylimääräisiä kiloja. Pari aiempaa kesää olen ollut koko kesän töissä kesäravintolassa, missä ruokaa on aina tarjolla, mutta lämpimillä ilmoilla aikaa sen syömiseen ei ole ollut. Hiljaisina hetkinä aikaa oli liikaakin. Työpäivät olivat pitkiä, joten liikunta jäi useimmiten haaveeksi. Toisaalta tiukkoina päivinä askeleita saattoi tulla lähemmäs parikymmentä tuhatta. Yhtä kaikki, kesät ovat olleet hankalia paremman fyysisen kunnon tavoittelun kannalta.

Tänä kesänä on toisin. Olen ensi kertaa seitsemään vuoteen toimistotöissä kesälläkin, mikä on arkiaktiivisuuden kannalta harmillista, mutta muutoin ihan huippujuttu. Teen kesällä hieman lyhyempiä päiviä, mikä jättää kivasti aikaa vaikka liikkumiselle. Työt pitävät hyvin rytmissä kiinni, mikä auttaa syömään fiksusti. Nautin täysin rinnoin kesäherkuista, jotka ovat luontaisesti paljon kevyempiä kuin runsaammat ruuat kylmään aikaan. Viimeisen viikon sisällä olen syönyt kilokaupalla mansikoita, loistavan välipalan niistä saa kippaamalla runsaasti raejuustoa sekaan, melkein yhtä hyvää kuin tuoreet mansikat ja jäätelö!

Meloni-fetasalaattia ja entrecoteeta
Mansikka-briesalaatti
Toinen mansikkaherkkuni on mansikka-briejuustosalaatti, joka käy mainiosti lounaaksi. Kastikkeena käytän oliiviöljyä ja tietysti ikisuosikkiani balsamicosiirappia, joka käy muuten mainiosti grillatun lihan kaveriksi. en reseptin taisin aiemmin tänne laittaa. Perjantaina sitä kuluikin huolella kun nautiskeltiin entrecoteella, seuranaan meloni-fetasalaattia.

Kesällä syön lähes kaikki ateriat ulkona, mikä sinällään jo riittää muuttamaan mitä tavallisimman voileivänkin kesäherkuksi. Eilen oli muuten poikkeuksellinen päivä kesäruokavaliossani. Kävin töiden jälkeen salilla ja illalla vielä reippaalla pyörälenkillä, proteeinipainotteisen päivän jälkeen teki mieli hiilaria, joten eilen herkuteltiin terassilla avokadopastalla. Ei petä ikinä!  Kesällä viiniäkin kuluisi herkästi normaalia enemmän, mutta tämä PT-projekti hillitsee kyllä sitä kulutusta, joten nautin sitten veden viinilasista :).


Eilen sain kokea täydellisen kesäaamun. Lähdimme miehen kanssa kaksin mökiltä töihin lasten jäädessö isovanhempien hoitoon. Jo seitsemältä mökin aitasta herätessäni tervehti minua upea auringonpaiste ja kimmeltävä Kemijoki. Oli ihan pakko hypätä aamu-uinnille! Toivottavasti ei jäänyt ainoaksi kerraksi. Viime maanantain aloitin samalla tavalla, mutta keli ei olut ihan näin upea. Nirvana. 




Kommentit

Suositut tekstit