Ensi kosketus jäähän - love it!

Noudin nastat postista tiistaina ja pitihän ne heti pistää testille. Keli oli ehkä mahdollisesti haastavin mahdollinen. Aamusta oli loskaa, koko päivän satoi tihkuvaa jäätä ja illaksi pakastui sopivasti parin asteen verran. Luvassa oli siis märkää ja liukasta, sitähän minä pyysin.


Kenkien ulkonäkö ei ollutkaan oikeastaan kovinkaan tylsä, tuntuma oli tosi mukava. Hyvin kevyet ovat jalassa, pintamateriaali vaikuttaa ihan vettäpitävältä. Lesti on aika leveä. Käytän tavallisesti kokoa 40, juoksukengissä isompaa. Asics Nimbukset löytyy koossa 41,5. Sarvoista valitsin koon 7,5, joka vastaa kokoa 41. Ensimmäisen lenkin jälkeen voin sanoa kokovalinnan olleen oikein sopiva.


Keli oli todella aika extreme, sateen ja liukkauden lisäksi myös tuuli kiusasi, mutta eipä ne mikään menoa haitanneet! Kotitie oli jäätynyt aika karmeaan kuntoon, mutta Sarvat pitivät erinomaisesti ensiaskeleesta lähtien, nilkat tuossa pinnalla olivat aika koetuksella.  Alkuun ongelma oli lähinnä luottamuksen puute, mutta viimeistään vähän tasaisemmalla liukkaalla pinnalla askel lähti nätisti rullaamaan. Iskunvaimennuksesta en oikein osaa sanoa vielä mitään, muuta kuin että eiköhän sitä ollut, koska jaloissa on ollut lenkin jälkeenkin oikein mainio fiilis.

Talvijuoksun tapaan vauhti ei tietysti ihan vastannut paljaan kelin vauhtia, mutta nastat eivät todellakaan olleet hidasteena. Juoksin ensimmäisellä kerralla vajaat kuusi kilsaa, aikaa meni 40 min, vauhti kiihtyi aika lailla loppua kohden kun jalalle oli uskaltanut antaa luvan mennä. Ensi kosketus nastalenkkareihin oli kyllä kaikin puolin mainio, eiköhän tästä talvijuoksu-ura urkene. Ennen kaikkeahan nämä pelastaa juuri ne hankalimmat ajat loppusyksystä ja -keväästä kun märkä maa jäätyy.


Tänne nimittäin tuli talvi perjantaina, eli lenkkarit taitavat aika nopealla tahdilla vaihtua suksiin!



Kommentit

Suositut tekstit