Motivaatio löytyy välineistä (?) eli nastalenkkareiden aika

Muutaman vuoden olen jostain syystä tätä tuiki tärkeää hankintaa lykännyt, mutta nyt on tullut aika antaa periksi. Tässä käydään sentään pian joulukuun puolta väliä ja on käynyt aika ilmeiseksi, että hiihtokauden korkkaaminen taitaa siirtyä ensi vuoden puolelle. Hiihto on, kun  vauhtiin pääsen, kaikessa raskaudessaan ehkä kuitenkin se lempilajini, minkään muun liikunnan jälkeen ei fiilis ole yhtä hyvä. Raskaan liikunnan (tai ihanaa laiskaa liuttelua) ja kirpsakan pakkaskelin yhteisvaikutusta ei taida oikein mikään voittaa! Suksille kun en pääse vielä, voisi tätä fiilistä yrittää tavoitella talvijuoksulla.

Ennen kauppareissua tutkin netistä eri vaihtoehtoja, selkeästi niitä jäi kolme käsiin, Salomonin Spikecrossit, Icebugin Aurorat ja Sarvan Xerot. Juoksijan sivulta löytyi erinomainen vertailu, joka vahvisti ehdokkaani hyviksi. Vauhtihirmu kun olen (lue haluaisin olla) alkoi vertailun jälkeen näyttää siltä, että valinta osuisi Icubugeihin tai Sarvoihin. Ulkonäöllisesti Salomon olisi viehättänyt eniten, mutta se ei nyt ehkä ollut se tärkein kriteeri.

Juoksija-lehden vertailusta poimittua



Liikkeessä testasin vielä kaikki kolme. Salomon oli selvästi jäykin, Sarva kevyin. Salomon antoi vaikutelman hyvästä kosteuden pidosta, mutta toisaalta kaikki lupaavat jossain määrin pitää vettä. Icebugit olivat omaan silmään jotenkin jäykännäköiset, kun taas Sarvat näyttivät hieman vanhanaikaisilta. Jalkaan koetin kaikkia, Sarvat ja Icebugit istuivat parhaiten. Eroa en löytänyt kuin kengän painosta, Sarva todella tuntui kevyeltä. En sitten kuitenkaan osannut välittömästi päätöstä tehdä. Jätin asian hautumaan, onneksi, sillä kun pääsin kotiin, oli sähköpostiin tipahtanut Intersportin uutiskirje, jossa kerrottiin viikonlopun 20%-plussa-alesta. Kaikista tuotteista, myös aletuotteista sai tuon pois. Tässä kohdin tein ostopäätöksen, vaan vieläkin pohdin kahden välillä. Lopulta perjantaiaamuna päätin tehdä valinnan kotimaisuuden perusteella, olihan perjantaina sentään Osta Kotimaista -päivä! Ja muutenkin, mielelläni teen kotimaisen valinnan jos vain suinkin voin ja nythän se oli suorastaan helppoa. 
Sarva Xero 3 W
Lopulta en enää kaupoille ehtinyt, verkkokauppa pelasti ja tiistaina tuli ilmoitus, että lenkkarit nastoineen ovat noudettavissa lähikaupan pakettiautomaatista. Ihanan kätevää! Keskiviikkona testin vuoro, en malta odottaa! Näin se motivaatio löytyy.

Kommentit

  1. Raporttia odotellessa. Mä oon miettinyt nastalenkkareiden ostoa mutta tarve niihin täällä etelässä on minimaalinen...

    Iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raportti tehty! Voin suositella. Meillä tuntuu suurin osa vuodesta olevan kelirikkoaikaa, joten täällä nastoille todella on tarvetta!

      Poista
  2. Täällä myös nastalenkkarit olisi tarpeen! Tosi liukasta ollut viime aikoina teillä. Parina kertana alkanut ottaa ihan lonkkiin reippaalla kävelylenkillä, kun on pitänyt "hipsutella" ihan epänormaalilla tavalla ettei liukastu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä voin kyllä todella suositella! Ihan mahtava fiilis kun ei tarvitse askeleita jännittää!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit