Alku takana - ja kuinkas sitten kävikään

Kuusi viikkoa Alkua on takana. Heti alkuunsa on pakko myöntää, että minin Alkuni ei mennyt alkuunkaan niin kuin suunnittelin. Aika pian tajusin, että lähdin koko projektiin ihan väärin perustein. Ensinnäkin suhtauduin siihen  projektina, en valmennuksena tulevaan, uudenlaiseen elämäntapaan. Ensimmäinen ajatukseni 27.12 maksaessani valmennusta oli jo väärä, "kyllähän sitä vaikka päällään seisoo kuusi viikkoa". Siinä sitä jo mentiin metsään. Tällä samalla ajatuksella olen lähtenyt juttailemaankin jo pariin otteeseen ja oikeastaan kaikkiin kokeilemiini laihdutuskuureihin. Ja kun sehän ei nimenomaan ole Alku-valmennuksen idea. Ymmärtääkseni sen tarkoituksena on opetella kokonaan uusi tapa elää ja syödä, nauttia ruuasta ja parantaa elämänlaatua sekä siinä sivussa laihtua jos sille on tarvetta. Tähän valmennuksen ohjeistuskin paneutuu, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
Pari-kolme ensimmäistä viikkoa olin aika tiukasti gluteiiniton ja maidoton, viikonloppuisin hemmottelin itseäni isolla latella ihan oikealla maidolla. Pienellä harjaantumisella ja etukäteisvalmisteluilla tämä ruokavalio olisi sinänsä ollut helppo noudattaa, muutamia vanhoja tottumuksia piti miettiä uusiksi, mutta aika tavallista ruokaa tuli syötyä. Neljännen viikon kohdalla aloin lipsua enemmän, koska en oikeastaan saanut tällä ruokavaliolla aikaiseksi niitä vaikutuksia mitä siltä hain. Vatsa toimi erinomaisesti, mutta muutoin olo ei noiden viikkojen aikana muuttunut.Ymmärrän olleeni hieman liian hätäinen, muutoksille pitäisi antaa ehkä enemmän aikaa. Tässä kohdin pääkopan sisällä alkoi kuitenkin tapahtua enemmän, mietiskelin motivaatiota elämäntapamuutokselle, laihduttamiselle ja liikkumisellekin. Tajusin, että ajattelen asioista edelleen väärin. Päähuomioni oli ja on edelleen painonpudotus ja sen myötä dieettiajattelu. Tiukankaan Alun noudattamisen aikana paino ei pudonnut vaan heitteli entiseen tapaan kilon-kolmen sisällä. Samaan aikaan mietin, josko alkuunkaan haluan laihtua, koska yleisfiilis omaa itseäni kohtaan oli ja on tosi hyvä. Tykkään itsestäni ja olemuksestani paljon tällä hetkellä, varmasti enemmän kuin koskaan.


Having said that, olen silti sitä mieltä, että vaikka kuinka tykkään itsestäni haluan myös pudottaa painoa. Haluan kuitenkin yrittää nyt tehdä sen ilman dieettiajattelua, mahdollisimman rennolla otteella. Nähtäväksi jää tuleeko se onnistumaan, mutta ainakin minulla on paljon hyvää ja hyödyllistä tietoa takataskussani. Fitfarm on testattu ja sinänsä toimivaksi todettu, Alku on nähty ja sieltä mukaan jää ensinnäkin iso nivaska houkuttelevia reseptejä ja paljon hyvää materiaalia.  Kaiken kaikkeaan koen Alku-valmennuksen kokonaisvaltaisesti erittäin hyväksi, uskon, että syvemmän tutustumisen aika kohdallani tulee hieman myöhemmin. Erityisen iloinen juuri nyt olen siitä, että olen vapautunut rahkan ikeestä, eli ruokavalioni laajentui lyhyenkin Alku-kokeilun myötä hurjasti. Vaihtoehdot ovat rajattomat :).
Jatkoon lähdetään siis puhtaan ja monipuolisen ruuan voimin, mahdollisimman vähän sokeria, mahdollisimman paljon kaikkea hyvää ja herkullista, mahdollisimman rennolla otteella, mutta kuitenkin Sulamon kalorilaskurin kanssa tilannetta tarkkaillen. Katsotaan mihin tämä tie vie! Mistään en aio kieltäytyä, kohtuuden aion opetella. Kommentit

  1. Aivan loistavia ajatuksia! Itse olen nykyisin (noh, dieettini loppumisen jälkeen) samantyyppisillä linjoilla: hyvää ja laadukasta ruokaa, mutta vähemmän. Jälkiruokaa, pientä makeaa, mutta kohtuudella. Nautiskellen!

    Loistava suunnitelma sinulla siis!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sisu :).

    Valitettavasti minä olen selkeästi hyvä vain suunnittelemaan ja ajattelemaan. Toteutus ei nyt oikein toimi :(.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit