Arki haltuun

Arki, siis se elämä, on ollut kovin kiireistä viime aikoina. Oikeastihan se on kyllä sitä ihan aina, eli kiire ei enää käy, jos on koskaan käynytkään, selitykseksi siihen, miksi painonpudotus, ruokavalion siivous tai elämäntapojen muutos on hankalaa. Selvästi jotain motivaatio-ongelmaakin on liikenteessä, koska väärien valintojen tekeminen on niin kovin helppoa. Jos on nälkä ja jääkaapissa ei ole odottamassa sopivaa ruokaa, on todennäköistä että syön sitten sitä väärää. Tästä syystä on todellakin aika ottaa arki haltuun, eli suunnitella, suunnitella ja valmistautua ja vielä kerran suunnitella, suunnitella viikon ruuat aamupaloista iltapaloihin ja kaikki siltä väliltä. Ja käydä kaupassa ja ostaa tarvikkeet kaikkeen suunniteltuun ja sitten vielä valmistella ruuatkin. Työlästä siinä hetkessä, mutta mikä helpotus kun tiistai-iltana ryntäät piipahtamaan kotiin siinä töiden ja harrastuskuskausten välillä. Tai kun torstaiaamuna herää vähän liian myöhään, eikä millään ehtisi miettiä mitä tänä aamuna syödään. Kun kiireessä syö "väärin", se harmittaa, joten mielialoihinkin suunnittelulla ja valmistautumisella on suora vaikutus. Miksi se sitten on niin vaikeaa...Tällä viikolla olen syönyt suurinpiirtein kuten pitäisikin, etsiskelen edelleen sitä itselle sopivaa Alkua. Alku-valmennuksen opit eivät ole vielä uponneet ihan täysin, mistä syystä en ehkä ole ihan kaikista valmennuksen eduistakaan saanut nauttia. Toisaalta alan olla sitä mieltä, että gluteiini ja maito eivät ole ruokavalioni suurimmat ongelmat, mutta olen edelleen avoin tämän suhteen. Täytynee tulevina viikkoina hyödyntää valmennuksesta saatua mahtavaa resepti- ja vinkkipankkia puhtaamman syömisen edistämiseksi.


Lauantaina siis suunnitellaan ja sunnuntaina valmistaudutaan. Jotain uusia reseptejä olen keräillyt, huomenna aamulla aion aloittaa aamun shaksukalla, joka vaikutti kerrassaan ihanalta, kerron sitten miten kävi! Tänä aamuna nautiskelin päärynä-lehtikaalismoothiella, ei ollut ollenkaan huono! 

Loppuun vielä vielä viikon, ellei vuoden piristys, uudet pokat :). Oikein ihanaista viikonloppua kaikille! Olkoon se rentouttava!
Kommentit

Suositut tekstit