Ihana pikavisiitti Helsinkiin

Jos asiat olisivat toisin, asuisin mielelläni Helsingissä. Ihan pienestä saakka olen tuntenut suurta vetoa Helsinkiin, mutta en sitten ikinä niin suurta, että olisin sinne muuttanut. Juuri nyt meidän elämä on ihan parasta Oulussa, en osaa edes kuvitella minkälaista (ei ainakaan helppoa) elämämme olisi Helsingissä tällä kombolla. Eikä me oikeasti edes asuttaisi Helsingissä vaan jossain Vantaan/Espoon perällä eikä varmaankaan edes käytäisi Helsingissä. Niinpä olen hyvin onnellinen siitä, että minulla on paljon rakkaita ihmisiä Helsingissä, joiden luona tulee tämän tästä käytyä. Näin saan nauttia niistä Helsingin parhaista puolista. Tällä viikolla olin maanantaina koulutuksessa Helsingissä ja käytin tilaisuuden hyväksi menemällä paikan päälle jo lauantai-iltana.

"Kotitalo" Töölössä, eli siskon perheen koti
Launtaina nautiskelin serkkujeni seurasta ja hyvästä ruuasta serkkuni uudessa kauniissa kodissa Katajanokalla, taisi muuten olla ensimmäinen kerta kun minä Skattan katuja tallailin, aikaisemmin on tullut vain katseltua kaukaa. Mahtavia, jylhiä taloja!

Sunnuntaina herättiin ihmeen pirteinä ja suunnattiin siskon kanssa virkistämään itseämme Uunisaaren saunasunnuntaihin.  Uunisaaressa, joka siis sijaitsee suurinpiirtein Kaivopuiston edustalla, on mm. kivan näköinen ravintola ja tilaussaunat ulkoporeineen, jotka näin talvisunnuntaisin ovat yleisökäytössä.Olipa aika huippu kokemus, just sellainen mitä ei kotona saa ja vaikka tarjolla olisikin, näitä tulee harvoin kotikaupungissa tehtyä. Ihana, erityinen sunnuntain aloitus! Liekö kovin moni helsinkiläinenkään näitä tilaisuuksia käyttää hyväkseen, siskoni oletettavasti vain sen vuoksi, että piti meikäläiselle turistille keksiä tekemistä. 


Uunisaari on tosiaan hyvin lähellä rantaa, saareen pääsi siltaa pitkin ihan kävellen. Ihania kokemuksia  urbaanissa ympäristössä!Saunanraikkaina suuntasimme kohti keskustaa, jossa seuraamme liittyi ihana siskontyttäreni, jonka kanssa jatkoimme muutaman mutkan jälkeen  matkaa kohti Kaapelitehdata, jossa ravitsimme itsemme Streetfood festareilla. Jälleen yksi kokemus, mitä ei kotikapungissa saa. 


Kylläpäs meillä olikin hauskaa...

Päivä oli pitkä, mutta kului turhan nopeaan. Kaapelitehtaalta kävelimme takaisin Töölöön. Kivoja Helsinki-kokemuksia ja -maisemia, joiden jälkeen olin hyvin kiitollinen, siitä että minulla on mahdollisuus viettää näinkin paljon aikaa mahtavassa pääkaupungissamme. Samaan aikaan olen ihan tyytyväinen, että arkemme on kuitenkin Oulussa, joka on ihan sopivan kokoinen. Jotain elämää on, mutta mihinkään ei ole liian pitkä matka, elämämme täällä on aika helppoa.

Kommentit

Suositut tekstit