Karu totuus, eli kehonkoostumusmittaus

Eilen hyödynnettiin ystävän kanssa  Teknopalatsin tarjous Jawon kehonkoostumusmittauksesta. Käytiin yhdessä toteamassa karu totuus. Joka ei kyllä yllättänyt millään tavoin, mutta onpa nyt jotain mistä lähteä liikkeelle. Mittaukseen sisältyi myös jatkotarjous, eli kolmen kuukauden päästä on seurantamittaus, edelleen kaksi yhden hinnalla ja jos onnistuu tuona aikana pudottamaan painosta 3 kiloa tai tiputtamaan kehonikää vuodella, saa kuntoilutuotteet kaksi yhden hinnalla. Terveydellisten tavoitteiden lisäksi mysö tuo tarjous motivoi minua!

Tuloksista saa harmittavan huonosti selvää tuosta kuvasta, joten kerrataan nyt sanallisesti. Paino oli juuri sitä mitä se on koko vuoden näyttänyt, 76,5. Onhan sitä pienempiä lukemiakin nähty jo, aamuaikaan ilman vaatteita. Rasvan määrä on 27,7 kg eli rasvaprosentti on huikeat 36,2!

Erityisen huolestuttavaa rasvan määrässä on tuo viskeraalisen rasvan määrä, joka minulla oli selvästi yli viiterajojen. 80 näyttää olevan normaalin yläraja, mulla on 97. Viskeraalinen rasva on sisäelinten ympärille kertyvää rasvaa ja se on paljon haitallisempaa kuin pebaan tai vaikka reisiin kertyvä rasva. Huonojen perintötekijöideni vuoksi viskeraalisen rasvan taso pitää ehdottomasti saada alemmas. Viskeraalinen rasva heikentää sokeriaineenvaihduntaa ja altistaa täten 2 tyypin diabetekselle. Omalla kohdallani pelottavinta on viskeraalisen rasvan vaikutus verisuonten kalkkeutumiseen ja tukkeutumiseen, mikä taas aiheuttaa sydänkohtauksia ja aivohalvauksia. En ole erityisen pelokas tyyppi, mutta mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän näihin asioihin täytyy kiinnittää huomioita. Minun perintötekijöilläni kannattaa varmasti tehdä kaikki mitä itse voi tehdä taistelussa sydän- ja verisuonitauteja vastaan.

Ulkoisesti en välttämättä näytä ihan tyypillisimmältä viskeraalisen rasvan kantajalta, sillä vyötärölihavuus on siitä ulospäin kertova tekijä. Minullahan vyötärö on juuri se paikka, josta sentit lähtevät helpoiten, kun taas takapuoli ja reidet ovat kai ikuisesti suuria. Some junk in the trunk, you know.

Ihan hyvä herätys tämä mittaus oli, vaikka ei siis juuri mitään uutta informaatiota antanutkaan. Nyt ne luvut on kuitenkin dokumentoitu, joten jospa se motivoisi vielä pikkuisen enemmän. Kohti pienempiä lukuja!

Kommentit

Suositut tekstit