Tästä se lähtee vol. 10000000

PYllätys yllätys, kaikki on ollut kovin tahmeaa, niin syöminen kuin liikkuminenkin. Motivaation puutteen lisäksi olen päätellyt syyksi suunnitelmallisuuden puutteen. Arki ei ole edelleenkään hallinnassa. Alkusyksy elettiin kesän jäljiltä pellossa, loman jälkeen piti päästä rytmistä kiinni joka suhteessa. Puolitoista kuukautta on nyt kulunut lomastamme, eikä otetta arjesta vieläkään ole. Kaupassa käydään joka välissä, sieltä ostetaan mitä sattuu, ruokaa tehdään kun ehditään, töiden jälkeen rynnätään lasten harrastuksiin ja unohdetaan omat. Arjesta puuttuu siis se kaikkein oleellisin osa järkevää taloudenhoitoa ja muuta menoa ajatellen, suunnitelmallisuus. Miten helppo olisi syödä fiksusti, jos jääkaapissa odottaisi töiden jälkeen valmis ruoka ja valmiiksi ajateltuja aineksia järkeviin  välipaloihin sekä lounaseväisiin. Kertaakaan en ole tänä syksynä töihin evästä vienyt, mikä tarkoittaa leivän puputtamista ja ulkona syömistä eli turhaa rahanmenoa. 



Entäpä liikunta? Työpaikkani on kuntosalini vieressä. Pienellä valmistautumisella olisi äärimmäisen helppo yhdistää vähintään salilla käyminen työpäivään. Samoin lasten treenikuskaukset pitäisi pystyä hyödyntämään paremmin, vaatii vain pienen varautumisen. 

Ylläolevat saatesanat mielessäni tein siis eilen suunnitelmia. Ihan ensimmäiseksi tein muutamaksi päiväksi ruokailujen rungon kotiin ja kävin kaupassa sen mukaisesti. Tämä täytyy viedä vielä pidemmälle palauttamalla perheen ruoka-arvonta takaisin aktiivikäyttöön, mutta tämä oli nyt hyvä alku. Tämänpäiväinen ruoka pn valmiina jääkaapissa, lapsille omat ja aikuisille omansa, poikkeuksellisesti. Tänään mennään eilisen lämmityksillä, lapsille lihapullat js muusi ja meille kasvissosekeitto joka jalostettiin eilisistä uunijuureksista. Keitosta riittää lounasta pariksi päiväksi. Huomiseen ruokaan on ainekset valmiina, mies saa sen valmistella illalla. Salaattihommat hallussa huomiseksi! Tästä tää lähtee!

Liikuntasuunniteman tein myös. Lasten päiväkoti on minun työpaikan vieressä, joten pääasiallisesti lasten kuskaus on minun heiniäni. Nyt kuitenkin sovittiin, että mies vie lapset kahtena päivänä, jolloin pystyn paremmin hyödyntämään salimahdollisuuden. Tänään tulin aiemmin töihin, kävin salilla ennen kuin hain lapset. Jatkossa pyrin etenemään seuraavanlaisesti:

Maanantaina lihaskuntoa työpäivän alussa, lopussa tai välissä

Tiistai aerobinen (juoksu) nuorimmaisen cheertreenien yhteydessä, kestoksi jää vain 35-40 min, mutta saa olla sitten napakka lenkki 

Keskiviikko lihaskunto töiden yhteydessä, tarjolla bodypump sekä lounasaikaan, että työpäivän loppuun jos sali ei nappaa (EI tekosyille!)

Torstaina aerobista pojan taidekoulun aikaan tai bodycombat töiden jälkeen, vaihdellaan miehen kanssa tätä kuskausvuoroa, koska sen yhteydessä on tarjolla erinomainen pitkän lenkin paikka vaihtelevassa maastossa keskustan tuntumassa. Vaihtelu virkistää!

Perjantaina ratsastus 

Lauantaina aamusali, pienet mukaan leikkihuoneeseen, mies vanhemman pojan kanssa säbätreeneissä valmentamassa koko aamun

Sunnuntaina kehonhuoltotunti salilla tai rullaus kotona, aerobinen pojan lätkätreenien aikaan aamulla

Tavoitteena on siis saada kasaan kolme kertaa lihaskuntoliikuntaa, kolme aerobista ja kerta kehonhuoltoa, näistä 1-3 ohjattuna liikuntana, 1-2 salilla, vähintään yksi juoksulenkki ja lisäksi kotitreeniä. 

Hyvät suunnitelmat, sitten vain toteuttamaan!




Kommentit

Suositut tekstit