Ruokamietteitä

Tänään nautin pikalounaan työpöydän ääressä. Päivän valinta osui sellaiseen ruokaan, jota en jokin aika sitten kuvitellut ikinä syöväni. Kaurapuuroa, sokeritonta mehukeittoa, mansikoita ja raejuustoa. Kategorisoin sen ruokiin, joita syödään vain määrättyjen ravintoaineiden saamiseksi. Ja sehän ei sovi minun pirtaani. Uteliaisuus (suurin paheeni) kasvoi kuitenkin liian suureksi, joten eräänä syksyisenä päivänä keittelin puurot ja kippasin päälle raejuustot ja mehukeitot. Yllätyksekseni ihan syötävää. Kun lisäsin vielä mansikoita, tuli tästä suorastaan herkkuani. Nykyisin ateria kuuluu viikottaiseen ruokavalioon. Vaihtelevasti aamupalana (eilen) tai lounaana (tänään). Proteiinit, hiilarit ja rasvat kohdillaan.

Eritysen loistokkaaksihan tämä ateria muuttuisi jos luopuisin tuosta sokerittomasta mehukeitosta, mutta siihen en ole vielä taipunut. Pääasiallisesti välttelen makeutusaineita, joita tämä soppa on pullollaan, mutta tämä ateria vielä ne tarvitsee. Ehkäpä makuaistini tästä vielä kehittyy.

Jos oikein puristiksi heittäytyisin, täytyisi tästä ateriasta jättää vielä raejuusto (maitotuote, paha paha). Puuro sentään säilyisi, sehän lienee kauratuotteena gluteiniton. Siinä on kyllä sitten hiilareita, joten joku kieltäisi puuronkin.

Vähiin kävisi kyllä syömiset jos ihan kaikkiin ruokavaliovillityksiin lähtisi mukaan. Jotenkin tulee noita naistenlehtiä lueskellessa se fiilis, että lopulta kaikki on kiellettyä tai jollain tapaa tuhoisaa. itse yritän etsiä sitä minulle sopivaa ruokavaliota, jota voisin ja jaksaisin ylläpitää lopunelämääni. Niinpä en kieltäydy yhtään mistään, mutta pyrin pitämään kohtuuden mielessä. Siinäkin riittää opettelemista.

Kohtuudessa pysymisessä hyvänä tukena on kyllä tämä fiilis, joka hiljalleen alkaa minut vallata. Liekö sitten kevät vai tämä projektini, mutta tunnen itseni hyvin pirteäksi, jaksan ja haluan liikkua, iltaisin väsyttää oikealla tavalla ja uni tulee helposti. Tällä tiellä on hyvä jatkaa.

Having said all this, jään silti mielenkiinnolla odottamaan ensi viikolla starttaavaa Kukka Laakson Kevätsiivousta . Se tulee varmaankin sisältämään sellaisia ruokavalio-ohjeita, joihin en ihan täysin kykene sitoutumaan, mutta katsotaan voisinko soveltaa hieman.
***

Virallinen vaakalukema oli muuten 74,2. Pudotusta viime viikosta 0,6 kg.  Voisihan se nopeammin pudota, mutta tässä vaiheessa projektia se ei enää lähde vauhdilla, joskaan ei se pitkään aikaan vauhdilla ole alas tullutkaan.


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11769763/?claim=we5av26d6q4">Follow my blog with Bloglovin</a>

Kommentit

Suositut tekstit