Tehotunti ja kesäkurppakeitto

Eilen oli hyvä päivä.  Töistä tullessani olin supertehokkaalla tuulella, sain tunnissa siivottua keittiön, pedattua pari sänkyä, ruokittua lapset edellispäivän lämmityksellä, valmistettua aikuisille herkullisen kesäkurpitsakeiton, otettua niitä infamous ennen-kuvia ja tehtyä vajaan kahdenkymmenen minuutin kotitreenin, ilmeisen tehokkaan sellaisen (reidet ilmoittelee tänään olemassa olostaan). Pikatreeni oli tarpeen, sillä ilta kului kynsitohtorilla. Nyt kimaltaa kynsissä, työnteko kärsii kun tämän tästä täytyy ihailla sormenpäitä. 

Ne kuvat. Läskit ovat sen verran tasaisesti jakautuneet, että usein näytän ihan hyvältä vaatteet päällä, varsinkin edestä päin (tai niin ainakin luulen :) ). Vartalonmyötäiset vaatteet paljastavat totuuden, erityisesti sivulta päin. Onhan tuota keskivartalolta poistettavaa massaa ihan riittämiin.  



Vitsi tää ois helppoa (vaan ei kivaa ja nautinnollista) jos ei yhtään tykkäis ruuasta, jos olis niitä ihmisiä, jotka syövät elääkseen. Minä taas elän syödäkseni... Rakastan ruuanlaittoa ja hyvää ruokaa. Laitan itse paljon ruokaa, mieheni laittaa ruokaa ja ylipäätään olen ympäröinyt itseni ihmisillä, jotka liittyvät tavalla tai toisella hyvään ruokaan. Elämä on aika ruokakeskeistä. Hyvin harvoin syön mitään saadakseni siitä vain määrätyt ravintoaineet. Minun ruokavalioni menee aina maku edellä. Onneksi suurin osan herkuistani on kevyitä. Arkiruokana rakastan salaatteja ja sosekeittoja, viikonloppuna nautitaan lihasta, kalasta ja kasviksista. Kaikki ei aina ole kevyttä, mutta ei kaiken aina tarvitse ollakaan. Tänään illalla lupasin kyläilemässä oleville appivanhemmille tehdä avokadopastaa, olivat katsoneet Meidän Safkaa viikonloppuna :). Se herkku ei kovin kevyttä ole,  mutta huomion sen sitten päivän muissa ruokailuissa. Ja aion muuten ottaa lasin valkkaria eilisen juhlapäivämme kunniaksi!

Tänään lounaalla lautasella oli eilista kesäkurppakeittoa. Ja tietysti raejuustoa. Sitä tulee lisättyä keittoihin ja salaatteihin. Ja yllätyksekseni jopa puuroon. Sitä pidin ennen hieman outona, mutta se sopikin marjojen kanssa puuroon tosi hyvin!

Helppo kesäkurpitsakeitto

1 rkl ruokaöjyä
2 sipulia
valkosipulia maun mukaan
1 iso kesäkurpitsa
4 porkkanaa
1-2 kasvisliemikuutiota
n. 1 l vettä
1 dl ruokakermaa

(suolaa)
mustapippuria
kuivia yrttejä (timjamia, rosmariinia..)

Kuullota sipulit öljyssä kullankeltaisiksi. Lisää kuutioidut porkkanat, vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä n. 10 min. Lisää kesäkurpitsat ja keitä niin kauan, että kasvikset ovat pehmeitä. Kaada osa vedestä pois, mutta ota se mahdollista ohentamista varten talteen. Soseuta keitto, lisää kerma ja mausteet. Kiehauta ja ohenna tarvittaessa. Nauti.

Kommentit

Suositut tekstit