I like it hot!

Maanantai on meidän perheessä ainoa päivä, jolloin kellään ei ole mitään aikataulutettuja harrastuksia. Toisaalta on ihanaa pitääkin se sellaisena, mutta toisaalta taas se on ainoa ilta jolloin voin itse tehdä hieman pidempi kestoisen liikuntasuorituksen, niitähän tässä juuri peräänkuuluttelin. Suunnittelin ensin meneväni spinnaamaan tai Bodyattackiin, mutta päätin sitten antaa eiliseen jalkatreenistä hyvin muistaville reisilleni armon ja päädyin testaamaan uutta tuttavuutta, eli Hot Powerjoogaa.

Ennen joogaa kävin huiskimassa salin puolella jollain crosstrainerin sukuisella luisteluhiihtoa imitoivalla laitteella reippaan puolituntisen ja siirryin sitten joogastudion lämpöön. Olin aivan unohtunut, kuinka autuaan ihana tuo lämpö onkaan. Viime keväänä nautin kovasti Hot Bodybalancesta, syksyllä se ei enää sopinut aikatauluihin ja sittemmin unohdin koko tunnin. Tai oikeammin arvotin herkästi kehonhuollon hyvin alas, eli käytännössä se jäi ja jää aina sen varaan, että jos on aikaa. Ja sitähän ei ole. Tämän päiväisen tunnin jälkeen päätin, että vähintään joka toinen viikko on varattava aikaa joogalle, pilatekselle tai balancelle, sikäli ihana ja tarpeellinen tuo tunti oli. Kyseessä tosiaan oli POWERjoogaa, eli asanat olivat suhteellisen haastavia meikäläiselle aloittelijalle, jolla takana on vain muutama tunti. Opettaja ilmoitti olevansa vaativa, mikä on ihan ok, koska ilman haasteita on vaikea kehittyä. Lisäksi osa asanoista olivat oikeasti raskaita väsyneille reisilleni, aikamoiset poltteet sain kokea. Silti tunnissa oli paljon ihania venyttäviä osioita, kehoa huoltava vaikutus sillä varmasti oli. Lämmön lisäksi hämärä valaistus ja taustamusiikki olivat hyvin rentouttuvia. Nautin kovasti ja voin suositella lämpimästi! Itse sain tuosta reilusti hien pintaan ja lisäksi kovan poltteen joogata lisää. Haluan tasapainoa, haluan kehonhallintaa, haluan venyä ja taipua!




Illat jäävät kyllä kovin lyhyiksi treeni-iltoina. Lähdin neljältä töistä, hain lapset, kaikki neljä poimin kyytiin matkalta, kotona oltiin vähän ennen puolta viittä, riisit tulelle ja treenivaatteet niskaan. Mies tuli kotiin viiden maissa, minä söin pikaisesti yhden paistetun munan ja nostin kytkintä ennen puolta kuutta. Varttia vaille kahdeksan olin takaisin kotona, missä vaiheessa lapset olivat jo menossa nukkumaan. Kahdeksalta luin lapsille iltasadun, mies lähti juoksemaan. Siinähän se ilta jo olikin. Juoksu ja omatoiminen liikunta ovat niin helppoja sijoittaa tähän aika aktiivisen perheen arkeen, mutta välistä on kyllä ihan parhautta tehdä vähän muutakin, kuten vaikka joogata lämmössä.

Kommentit

Suositut tekstit