Kolmen viikon fiiliksiä

Sinnepäin superdieettiä on takana nyt kolme viikkoa. Tulokset on lupaavia, tulevan väliviikon jälkeen jatkan suurella innolla! Kolmen viikon viralliseksi pudotukseksi tuli 3,3 kg, senttejä en muistanut kahdella ensimmäisellä viikolla, viikko sitten otin ja niitäkin ehti viikossa lähteä vyötäröltä yhteensä 2 cm. 

Kolmen viikon aikana maitorahkaa on kulunut kilokaupalla, samoin raejuustoa. En ole maitorahkan suurin ystävä, mutta kun sen surauttaa marjojen ja mehukeiton kanssa smoothieksi, on se toistaiseksi mennyt sujuvasti alas. Aamupalaksi olin siis nauttinut pääsääntöisesti smoothieta ja ehkä yhden paistetun munan. Reilusti vettä ja vitamiininapit tietysti myös. Ja kahvia, paljon kahvia rasvattomalla maidolla.  Tänä aamuna hemmottelin itseäni vallan yhdellä Reissumiehen tosi tummalla alkaneen hiihtoloman kunniaksi. 
 Työpäivän ravintolalounaat olen sittemmin jättänyt kokonaan väliin, töihin on kulkenut mukana pakkaseen tekemiäni sosekeittoja, joiden kyytipoikana menee runsaasti raejuustoa. Jonkin verran olen jaksanut tehdä salaatteja mukaan, mutta enimmäkseen olen aamuaikaan kiitellyt itseäni noiden keittojen pakastamisesta. Aamupalan syöminen vie ihan riittävästi aikaa aamuisin. Kotona lounaaksi valikoituu lähes aina jokin salaatti. Viimeaikojen suosikkini on ollut Kana-bulgursalaatti, joka sisältää sopivasti hiilareitakin reippaita aerobisia lenkkejä ajatellen. Tässä salaatista parasta olisi paahdettujen punajuurten makeus, mutta viime aikoina olen usein joutunut turvautumaan säilykepunajuurikuutioihin. Huomaan todella olevani kaavoihini kangistunut näiden salaattien osalta. Kehittelen itse jonkin yhdistelmän, eli reseptin, enkä sitten siitä juuri poikkea. Minun salaattini eivät siis enimmäkseen synny siitä mitä jääkaapissa on, vaan siellä pitää olla juuri ne ainakset, mihin olen juuri sillä hetkellä fiksautunut. Syön siis vielä useimmiten yhtä ja samaa salaattia monta päivää, kokoan sen tietysti aina siinä hetkessä, mutta niistä samoista aineksista aina. Helmikuussa meni siis monta annosta viereisen kuvan kana-bulgursalaattia, johon ei oikeastaan reseptiä ole, koska siinä ei ole mitään valmistettavaa. Sisältää suolalla, valkosipulilla ja pippurilla maustettua kanaa, bulguria, punajuurta, vähän jotain hedelmää, jotain vihannesta, pikkuisen paahdettua sipulia sekä raejuustoa, fetaa jos oikein villiinnytään.

Aiemmin olen aina pyrkinyt syömään samaa ruokaa kuin muu perhe, tällä kertaa olen joutunut muutaman kerran poikkeamaan tästä säännöstäni, mutta hampurilais- ja tortillaperjantait eivät olleet ongelma. Jätin vain tortillan, sämpylän sekä rasvaiset kastikkeet pois. Ja ihanaa oli silti.




Aika paljon on tullut syötyä kanaa ja paistijauhelihaa, salaattia ja kurkkua tai jotain pakastevihanneksia, ei mitään gourmeeta siis, mutta ihan maistuvaa ruokaa olen saanut aikaiseksi. Ja aika helposti on oma ruoka tullut muun perheen ruuan sivussa. Vaaka on tullut vielä aiempaakin tutummaksi, yritän nyt olla tarkka, ettei kaatuisi liian suuriin annoskokoihin. Olen kuitenkin aikamoinen herkkusuu.












Tonnikalapihvit
Tänään oli hiihtoloman alettua aikaa vähän värkätä omaakin lounasta. Vuorossa oli uusi kokeilu, tonnikalapihvit. Ja hyvää oli jälleen. Kaverina maistui perussalaatti kurkkuineen, sekä kevyesti kuullotetut kesäkurpitsa ja sipuli.



Tonnikalapihvit

1 prk tonnikalapaloja 
2 munaa (periaatteessa valkuaisetkin riittävän sitomaan pihvin)
suolaa, pippuria 

Ainekset sekaisin ja pannulla öljytipan kanssa.
Makean nälkäänkin on helpotus löytynyt. Uskaltauduin vihdoin viime viikonloppuna paistelemaan banaaniletut. Ja jälleen voin todeta, että hyvää oli. Raejuustoa ja marjoja kyytipojaksi. Aikamoinen läjä syntyi yhdestä banaanista ja kahdesta kananmunasta.

Banaaniletut

Banaaniletut

1 kypsä banaani
2 kananmunaa
2 rkl kaurahiutaleita (ei välttämätön)

Ainekset sekaisin sauvasekoittimella, öljyä lettupannulle ja letut paistumaan




Kuten tuossa alussa mainitsin, vähän niinkuin superdiettaaminen jatkuu vasta ensi viikolla. Tällä viikolla hiihtolomaillaan, käytännönsyistä en ole niin tiukkana nyt. Mutta siitä lisää myöhemmin, eiköhän liikunnan määrä pidä huolen siitä ettei paino pääse nousemaan. 

Kommentit

Suositut tekstit