Vähän liian jännittävä ilta


  

Eilen oli tarkoitus postata päivän posiitiviset. Jäi kuitenkin tekemättä päivän positiivisimman uutisen ollessa hieman liian raju, nimittäin se, että minulla on pikkutyttöni turvallisesti kotona, ehjin nahoin ja hyvässä hapessa. Muusta ei välttämättä vaaraa ollutkaan, mutta toisenlaisetkin skenaariot ehtivät pyöriä mielessä kun meidän 4-vuotiasta ja naapurin neitiä etsittiin koko naapuruston ja lopulta poliisinkin voimin puolitoista tuntia eilen illalla. 

Tytöt olivat lähteneet kotipihasta viiden jälkeen, varttia vaille seitsemän heidät löydettiin Facebookin kautta saadun havainnon avulla reilun kilometrin päästä kotoa. Ilman facea emme todellakaan olisi tajunneet etsiä niin kaukaa, koska tytöillä on lupa liikkua vain omissa pihoissa ja tuossa viereisellä tontilla. Kuljimme ympäriinsä naapureiden kanssa, olo oli todella voimaton kun ei okein tiennyt mistä osaa edes etsiä, lähialueiden vaaranpaikat (ojat, äänivallit, moottoritie) etsittiin läpi pyörien ja autojenkin avulla, liikkeellä oli lopulta parikymmentä naapuria, niitäkin joiden kanssa ei aiemmin oltu sanaakaan vaihdettu. Tippa tulee vieläkin linssiin, kun miettii sitä yhteisöllisyyttä, joka täällä oli vallalla eilen illalla. Mukana oli tuttuja ja tuntemattomia, lapsia, teinejä ja aikuisia. 

Itse en tajunnut, mutta naapurin rouvan vinkistä laitoin viestin FB:n oman kaupunginosamme ryhmään, johon tulikin aika pian vastaus, että tytöt on nähty reilun kilometrin päässä kotoa. Siinä vaiheessa yhdet naapurit taisivat pyörillä olla jo siellä päin. Toisen naapurinrouvan kanssa hypättiin autoon, pitkään ei tarvinnut ajella, kun tytöt tulivatkin jo naapureiden saattamana vastaan. Tytöt olivat jo paluumatkalla, olivat käyneet parin kilometrin päässä puistossa, koska se oli kuulemma kivaa. Hieman hämmentyneitä tytöt olivat saamastaan huomiosta, meidän neiti säikähti aika lailla kun kuuli, että poliisitkin heitä etsivät, ymmärsi tilanteen hieman väärin ja luuli, että olivat häntä tulossa hakemaan. 

Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta oli kyllä hieman liikaa jännitystä yhteen iltaan. En edes välitä ajatella, mitä mietin, kun tyttöjä etsittiin :(. 

Joskus nelivuotias saattaa luulla olevansa aika paljon isompi kuin onkaan.

Kommentit

  1. Oi, kamala :( Onneksi kaikki päättyi hyvin ❤️ Kyllä noissa tilanteissa jo kaikki sieppaukset, onnettomuudet, tapaturmat pyörii päässä...
    Tiedän tunteen, ikävä kyllä.

    VastaaPoista
  2. Olipa ikävää! :( Onneksi kaikki nyt hyvin.

    VastaaPoista
  3. Suvi ja SaijaMari, oli se aika kauheaa. Näin jälkikäteen mietin, että ylireagoinko tilanteessa, mutta kyllä se oli niin kerta kaikkisen pelottavaa, että en muuhun kyennyt :(.

    VastaaPoista
  4. Hui kauheata mikä ilta. Onneksi kaikki päättyi hyvinja karkulaiset kunnossa. .

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit